Segíthetünk? Pályázzon Velünk! A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása (GINOP-1.2.8-20)

Segíthetünk? Pályázzon Velünk! A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása (GINOP-1.2.8-20)

Támogatás célja: mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújt segítséget új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására, továbbá egyéb tevékenységek megvalósításához.

A támogatás jellege:  kapott támogatás a projekt kivitelezésétől függően akár teljes egészében vagy részben vissza nem térítendő! Teljes vagy részleges visszatérítés esetén pedig a visszafizetendő összeg 0%-os kamattal áll a támogatott rendelkezésére

Kiknek szól: A pályázatra azok a mikro-, kis-, és középvállalkozások jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek legalább egy – a 2019. évre vonatkozó – lezárt (beszámoló), teljes  üzleti évvel, és amelyek átlagos statisztikai állományi létszáma 2020. április hónapra vonatkozóan minimum 5 fő volt.

Továbbá:

  • amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.
  • Kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok esetében a felhívásnak való megfelelés a http://e-beszamolo.im.gov.hu/ oldalra feltöltött éves beszámoló alapján történik, így a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes – 2019.

évre vonatkozó – üzleti év éves beszámolójának közzététele a támogatást igénylő felelőssége.

 

Támogatható tevékenységek: A támogatás keretében lehetőség van új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártás megoldások beszerzését.

Ezzel összefüggésben támogatható továbbá:

  • Információs technológia-fejlesztés
  • Új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, immateriális javak beszerzése és kapcsolódó (szolgáltatási, tanácsadási jellegű) költségeik.
  • A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlannal kapcsolatos infrastrukturális és ingatlan beruházás, ingatlan esetében kizárólag bővítés, átalakítás, korszerűsítés
  • Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele: előre rögzített szolgáltatói listán szereplő, nyílt kiválasztáson, valamint részletes szakmai előminősítésen átesett szolgáltatóktól igénybe vett szolgáltatástípusok. Tanácsadás kizárólag a mmp.ifka.hu weboldalon közzétett listán szereplő, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által, műszaki-, termék- és szolgáltatásfejlesztés és/vagy szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztés szakterületen minősített szolgáltatóktól vehető igénybe.

Nyerhető támogatás összege/mértéke:  5 millió Ft – 153,5 millió Ft. Az igényelt támogatás maximális összegét a támogatást igénylő vállalkozás 2020. április havi átlagos statisztikai állományi létszáma határozza meg.

 

Pályázat benyújtható: 2020. május 29-től.

 

Ha szeretne pályázni, de szüksége lenne további információra, esetleg a pályázatírás jelent kihívást, keressen minket bizalommal és mi segítünk! Írjon egy e-mailt az info@arbortalent.hu címre és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Ossza meg az ismerőseivel!

Facebook
Twitter
LinkedIn