Ágazati szakképzés-fejlesztési szövetség, az vajon mire való?

Ágazati szakképzés-fejlesztési szövetség, az vajon mire való?

SKILLCO zárókonferencián vettünk részt Ljubljanában

Ha emlékeztek, még májusban hírül adtuk, hogy van szerencsénk résztvenni a SKILLCO nevű ágazati szakképzés-fejlesztési szövetség projektben, mely szintén az Erasmus+ égisze alatt valósul meg, de fókusza egy speciális gazdasági ágazat szakképzésének fejleszétére terjed ki.

A SKILLCO-ról röviden: egy innovatív projekt, melyet a résztvevő partnerintézmények

(Németországból, Szlovéniából, Belgiumból és Magyarországról hívtak életre), hogy az építőiparban előforduló képzettségi hiányosságokat megszüntessék.

A szakképzésen mellett a projektmenedzsment az egyik  szakterületünk, így örömmel vállaltuk, mikor félkértek, hogy mi végezzük a hároméves partnerség munkájának monitoring jellegű értékelését. Nem kis kihívás, de azokat ugyebár mi nagyon szeretjük.

🙂

A projekt immáron hetedik nemzetközi találkozóját ezúttal Szlovénia fővárosában, Ljubljanában tartották, ami a maga romantikus és békés atmoszférájának köszönhetően nagyon jó választás volt. Mivel a szövetség munkája már lassan a végéhez közeledik, ez alkalommal az elért eredményeken és új, innovatív, oktatási tartalmakon volt a hangsúly. Természetesen a modernkor kihívásainak megfelelően olyan módszerekről és újításokról esett szó, amelyek nemcsak, hogy hozzáférhetőek a diákok számára, de hozzájárulnak kompetenciáik fejlesztéséhez.

A projekt vívmányai közé tartozik többek között a SkillgApp, mely egy bárki által letölthető mobil applikáció, ennek funkcióival is megismerkedhettük a konferencián.

Gyorsan és sikeresen zárult a kétnapos rendezvény, ismét rengeteget tanulhattunk olyan szakmailag elismert profiktól, akik célja, hogy ezzel a projekttel és az együttműködés folytatásával is felkészüljenek az európai szakképzés és munkaerőpiac előtt álló kihívásokra és hozzájáruljanak ahhoz, hogy felkészült szakemberek álljanak rendelkezésre az Európai Unió építőpipari ágazatában.

További részletekért kattintsatok az alábbi linkre:

https://www.skillco.eu/content/news/

Ossza meg az ismerőseivel!

Facebook
Twitter
LinkedIn