Pályázz velünk – Támogatás minden vidéki szálláshelynek

Pályázz velünk – Támogatás minden vidéki szálláshelynek

A koronavírussal kapcsolatos korlátozások rengeteg szektort ideiglenesen térdre kényszerítettek, köztük az ország gazdaságának egyik legfontosabb motorját is: a turizmust.

Magyarország kormánya arról döntött, hogy a Kisfaludy program keretében újabb 150 milliárd forintot biztosít turisztikai fejlesztésekre, a szálláshelyek teljeskörű megújítását célzó program utolsó szakaszának megvalósítására – jelentette be május 19-én

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. A döntés értelmében tehát minden magánszálláshely, beleértve a legkisebb falusi turisztikai szolgáltatókat is, szobánként 1 millió forint támogatást kap felújításra még az idén.

Az újonnan meghirdetett támogatásbővítés részletei:

5 milliárd forintos keretösszeggel pályázatot írnak ki a balatoni kempingek fejlesztésére.

85 milliárd forint összegű támogatást ad az ügynökség a 100 szoba feletti szállodák építésére és felújítására a vidéki Magyarország területén. Így 35 szálloda építése és fejlesztése eredményeként 1500 új szoba jön létre és 4200 felújított szoba. A támogatás mellé a vállalkozók további 85 milliárd forintos kerettámogatást biztosítanak.

 A vidéki Magyarország összes, legfeljebb 8 szobás – maximum 16 férőhelyes szálláshelyének tulajdonosai részt vehetnek egy 60 milliárd forint keretösszegű támogatási programban. Az igényelhető maximális támogatási összeg szálláshelyenként 8 millió Ft – tehát szobánként legfeljebb 1 millió Forint összeghatárral. A támogatás célja, hogy a panziók és szállodák átfogó megújításán és az új szálláshelyek létesítésén túl mindazon magyarországi, Budapesten kívüli szálláshelyek is támogatásban részesüljenek, amelyek a korábbi fejlesztési programokból kimaradtak.

A pályázati űrlapot a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban (NTAK) regisztrált szálláshelyek a szoftverbe való belépéskor megtalálják. Itt tölthetik ki és küldhetik be kizárólag elektronikus úton a pályázati űrlapot, egyszerűsített igénylési eljárás keretében. A támogatás felhasználásának határideje 2020. december 31.

1/2

A pályázati lehetőség július 15-ig elérhető és azok a szálláshelyek, akik eddig még nem regisztráltak a NTAK rendszerbe, most még megtehetik.

Ha a pályázat felkeltette az érdeklődésedet, keress minket bizalommal és segítünk a pályázati útvesztőben eligazodni! Írj egy e-mailt az info@arbortalent.hu -ra és

Ossza meg az ismerőseivel!

Facebook
Twitter
LinkedIn