Segíthetünk? Pályázzon Velünk! Versenyképesség növelő program közép- és nagyvállalatok számára (VNT2020-1)

Segíthetünk? Pályázzon Velünk! Versenyképesség növelő program közép- és nagyvállalatok számára (VNT2020-1)

Támogatás célja, hogy a feldolgozóipari és üzleti szolgáltató központi szektorban működő közép- és nagyvállalatok számára segítséget nyújtson a koronavírus-járvány kitörése által nehéz helyzetbe kerülő vállalkozások számára a bevétel kieséseik és likviditási problémáik leküzdése érdekében. A támogatás jellege: vissza nem térítendő

Kiknek szól: A pályázaton az alább felsoroltak kivételével bármely iparágban és gazdasági területen működő, Magyarországon székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező, közép-vagy nagyvállalkozás formájában működő gazdasági társaság vehet részt, melyek a koronavírus járvány miatt, az árbevétele, vagy a megrendelési állományának értéke legalább 25%-kal visszaesett.

Támogatható tevékenységek: A támogatás terhére a beruházás megkezdését követően felmerült, a beruházás megvalósításához szükséges, tárgyi eszközöknek vagy immateriális javak beszerzési költségei számolhatóak el.

  • Amennyiben a beruházás megvalósításához új ingatlan vagy ingatlanrész – beleértve az új irodahelyiséget is – bérlése válik szükségessé azok bérleti díja a kötelezettségvállalási időszak végéig elszámolható.
  • A földterület, a telek, az épületek és az egyéb eszközök lízingbe vételével kapcsolatos költségek abban az esetben számolhatóak el, ha a lízingügylet zártvégű pénzügyi lízing formájában valósul meg, és a lízingszerződés tartalmazza az eszköznek a lízing időtartam lejárta utáni megvásárlására vonatkozó kötelezettségét.
  • Immateriális javak.
  • A támogatható tárgyi eszközök beszerzése, amelyek tartósan, legalább a fenntartási időszak végéig szolgálniuk kell a támogatott tevékenységet, illetve egy vállalatcsoporton belülről beszerzett új eszközök esetén az elszámolható költség nem haladhatja meg az eladó könyveiben nyilvántartott összeget.
  • Az energia termeléshez kapcsolódó eszközök költségei. A megújuló energia termeléséhez kapcsolódó eszközök költségei elszámolható költségeknek minősülnek, amennyiben a beruházás elsődleges célja nem az energiatermelés, valamint az energiatermelési kapacitás nem haladja meg a pályázó energiaigényét, valamint a megtermelt energia legfeljebb 20%-át értékesítik.
  • Nagyvállalat által beszerzett használt eszköz csak abban az esetben számolható el,amennyiben a használt eszköz egy bezárásra került létesítmény eszköze, és az eladója a beruházótól független harmadik fél (létesítmény felvásárlás).

Nyerhető támogatás összege/mértéke: A támogatás mértéke a beruházás megvalósításához szükséges forrás arányában az alábbiak szerint kerül meghatározásra:

  • nettó 150.000 euró és nettó 300.000 euró közötti beruházás: a beruházás értékének 30%- a
  • nettó 300.001 euró és nettó 500.000 euró között beruházás: beruházás értékének 40%-a
  • nettó 500.000 euró feletti beruházás: a beruházás értékének 50%-a

Pályázat benyújtási határideje: 2020. november 30.

Ha szeretne pályázni, de szüksége lenne további információra, esetleg a pályázatírás jelent kihívást, keressen minket bizalommal és mi segítünk! Írjon egy e-mailt az info@arbortalent.hu címre és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Ossza meg az ismerőseivel!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top

Üdvözlöm!
Kertész Gábor vagyok!

Ha úgy érzi bármilyen területen szakmai segítségre van szüksége, az alábbi űrlapon vegye fel velünk a kapcsolatot.

Arbor Talent Kft.