Segíthetünk? Pályázzon Velünk! Versenyképesség növelő program közép- és nagyvállalatok számára (VNT2020-1)

Segíthetünk? Pályázzon Velünk! Versenyképesség növelő program közép- és nagyvállalatok számára (VNT2020-1)

Támogatás célja, hogy a feldolgozóipari és üzleti szolgáltató központi szektorban működő közép- és nagyvállalatok számára segítséget nyújtson a koronavírus-járvány kitörése által nehéz helyzetbe kerülő vállalkozások számára a bevétel kieséseik és likviditási problémáik leküzdése érdekében. A támogatás jellege: vissza nem térítendő

Kiknek szól: A pályázaton az alább felsoroltak kivételével bármely iparágban és gazdasági területen működő, Magyarországon székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező, közép-vagy nagyvállalkozás formájában működő gazdasági társaság vehet részt, melyek a koronavírus járvány miatt, az árbevétele, vagy a megrendelési állományának értéke legalább 25%-kal visszaesett.

Támogatható tevékenységek: A támogatás terhére a beruházás megkezdését követően felmerült, a beruházás megvalósításához szükséges, tárgyi eszközöknek vagy immateriális javak beszerzési költségei számolhatóak el.

  • Amennyiben a beruházás megvalósításához új ingatlan vagy ingatlanrész – beleértve az új irodahelyiséget is – bérlése válik szükségessé azok bérleti díja a kötelezettségvállalási időszak végéig elszámolható.
  • A földterület, a telek, az épületek és az egyéb eszközök lízingbe vételével kapcsolatos költségek abban az esetben számolhatóak el, ha a lízingügylet zártvégű pénzügyi lízing formájában valósul meg, és a lízingszerződés tartalmazza az eszköznek a lízing időtartam lejárta utáni megvásárlására vonatkozó kötelezettségét.
  • Immateriális javak.
  • A támogatható tárgyi eszközök beszerzése, amelyek tartósan, legalább a fenntartási időszak végéig szolgálniuk kell a támogatott tevékenységet, illetve egy vállalatcsoporton belülről beszerzett új eszközök esetén az elszámolható költség nem haladhatja meg az eladó könyveiben nyilvántartott összeget.
  • Az energia termeléshez kapcsolódó eszközök költségei. A megújuló energia termeléséhez kapcsolódó eszközök költségei elszámolható költségeknek minősülnek, amennyiben a beruházás elsődleges célja nem az energiatermelés, valamint az energiatermelési kapacitás nem haladja meg a pályázó energiaigényét, valamint a megtermelt energia legfeljebb 20%-át értékesítik.
  • Nagyvállalat által beszerzett használt eszköz csak abban az esetben számolható el,amennyiben a használt eszköz egy bezárásra került létesítmény eszköze, és az eladója a beruházótól független harmadik fél (létesítmény felvásárlás).

Nyerhető támogatás összege/mértéke: A támogatás mértéke a beruházás megvalósításához szükséges forrás arányában az alábbiak szerint kerül meghatározásra:

  • nettó 150.000 euró és nettó 300.000 euró közötti beruházás: a beruházás értékének 30%- a
  • nettó 300.001 euró és nettó 500.000 euró között beruházás: beruházás értékének 40%-a
  • nettó 500.000 euró feletti beruházás: a beruházás értékének 50%-a

Pályázat benyújtási határideje: 2020. november 30.

Ha szeretne pályázni, de szüksége lenne további információra, esetleg a pályázatírás jelent kihívást, keressen minket bizalommal és mi segítünk! Írjon egy e-mailt az info@arbortalent.hu címre és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Ossza meg az ismerőseivel!

Facebook
Twitter
LinkedIn