Segíthetünk? Pályázzon Velünk! A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása (VEKOP-1.2.6-20)

Segíthetünk? Pályázzon Velünk! A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása (VEKOP-1.2.6-20)

Támogatás célja: a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújt segítséget új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására, továbbá egyéb tevékenységek megvalósításához.

A támogatás jellege: Átmeneti támogatás esetén a támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 70%-a. Az összköltség maximum 70%-át elérő visszatérítendő támogatás, a támogatott projekt megfelelő teljesítése (projekt megvalósítási időszak), valamint az előre meghatározott – az egy éves fenntartási időszakot követően visszamért – eredményességi célok elérése esetén részben vagy egészben átalakítható vissza nem térítendő támogatássá!

Kiknek szól: A pályázatra azok a mikro-, kis-, és középvállalkozások jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek legalább egy – a 2019. évre vonatkozó – lezárt (beszámoló), teljes üzleti évvel, és amelyek átlagos statisztikai állományi létszáma 2020. április hónapra vonatkozóan minimum 5 fő volt.

Továbbá:

  • amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.
  • Kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok esetében a felhívásnak való megfelelés a http://e-beszamolo.im.gov.hu/ oldalra feltöltött éves beszámoló alapján történik, így a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámolójának közzététele a támogatást igénylő felelőssége.

Támogatható tevékenységek: A támogatás keretében lehetőség van új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártás megoldások beszerzését. Az önállóan támogatható tevékenységek költségének el kell érniük a projekt elszámolható összköltségének legalább 20%-át.

Ezzel összefüggésben támogatható továbbá:

  • Információs technológia-fejlesztés (a projekt összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el).
  • Új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, immateriális javak beszerzése és kapcsolódó (szolgáltatási, tanácsadási jellegű) költségek
  • A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlannal kapcsolatos infrastrukturális és ingatlan beruházás (kizárólag bővítés, átalakítás, korszerűsítés)
  • Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele: előre rögzített szolgáltatói listán szereplő, nyílt kiválasztáson, valamint részletes szakmai előminősítésen átesett szolgáltatóktól igénybe vett szolgáltatástípusok. Tanácsadás kizárólag a mmp.ifka.hu weboldalon közzétett listán szereplő, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által, műszaki-, termék- és szolgáltatásfejlesztés és/vagy szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztés szakterületen minősített szolgáltatóktól vehető igénybe.

Nyerhető támogatás összege/mértéke: 5 millió Ft – 153,5 millió Ft (Az igényelt támogatás maximális összegét a támogatást igénylő vállalkozás 2020. április havi átlagos statisztikai állományi létszáma határozza meg)

A pályázat benyújtható: 2020. május 29-től.

Ha szeretne pályázni, de szüksége lenne további információra, esetleg a pályázatírás jelent kihívást, keressen minket bizalommal és mi segítünk! Írjon egy e-mailt az info@arbortalent.hu címre és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

 

Ossza meg az ismerőseivel!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top

Üdvözlöm!
Kertész Gábor vagyok!

Ha úgy érzi bármilyen területen szakmai segítségre van szüksége, az alábbi űrlapon vegye fel velünk a kapcsolatot.

Arbor Talent Kft.