Első fecske – Első nyári kurzusunk

Elérkezett a nyár és egy kicsit mindannyian fellélegezhetünk: a határok fokozatosan kinyílnak és az Erasmus+ programjaink is folytatódhatnak. Az online meetingeket és képzéseket ismét felváltják a valódi, élő mobilitások és sikeres találkozások és együtt- egymástól tanulás.

 

A cégünk megalakulása óta törekszünk arra, hogy színes képzés kínálatot biztosítsunk a fejlődni kívánó oktatási- és szociális területen dolgozó nemzetközi szakemberek számára. Az általunk kialakított kurzusok egyike „a STEAM a transzverzális képességek fejlődéséért.”

Magáról a STEAM-ről röviden: egy mozaikszó (Science, Technology, Engineering, Arts és Mathematics) a tudományos kutatás és az innováció modern, interdiszciplináris megközelítése, amely egyre inkább elterjed az iskolai oktatásban a fent felsorolt tantárgyak segítségével.

A STEAM oktatás iránt egyre több és több szakember érdeklődik, hiszen olyan lehetőségeket és eszköztárat ad az oktatási területen dolgozók számára, ami megkönnyíti a tudásanyag átadását a fiatalabb korosztály számára és játékosan ötvözi az új ismereteket, vegyítve rengeteg gyakorlattal.

Az általunk létrehozott képzést immáron örömmel jelentjük: ki is próbálták! Első tanárcsoportunkat fogadtuk nemrég Törökországból 5 napra. Együtt kerestük a válaszokat olyan kérdésekre, mint, hogy hogyan fejlesztik a STEAM oktatás innovatív megközelítései a transzverzális készségeket és milyen eszközök támogatják a STEAM oktatás innovatív megközelítéseit.

A csapat igazán lelkes volt rengeteget fejlődtek ez alatt a pár nap alatt és bízunk benne, hogy rengeteg új ötlettel és módszerrel fogják gazdagítani további iskolai munkájukat.

Ha Téged is érdekelne a kurzus vagy ajánlanád ismerőseidnek, akkor tudj meg róla többet itt és jelentkezz még ma!

Ossza meg az ismerőseivel!

Facebook
Twitter
LinkedIn