Erasmus+ pályázati lehetőségek

Erasmus+ pályázati lehetőségek

Az Erasmus+ Program az idén is várja azok jelentkezését, akik az oktatás, képzés, ifjúságügy területén aktív szervezetek és az alábbi területeken terveznek projektet megvalósítani:

1. Szakképzésben tanuló diákok mobilitása

Következő beadási határidő: 2018.02.01.

A pályázattípus célja a szakképzésben tanuló diákok támogatása mobilitási projektekben való részvételen keresztül. A pályázók köre a szakképzés területén működő köz- vagy magánintézmények.

2. Szakképzési munkatársak mobilitása

Következő határidő: 2018.02.01.

A pályázattípus célja az oktatásban, képzésben és ifjúsági területen dolgozók szakmai fejlődésének támogatása mobilitási projektek megvalósításán keresztül.

3. Köznevelési intézmények munkatársainak mobilitása

Következő határidő: 2018.02.01.

Ebben a pályázati kategóriában a köznevelési intézményben dolgozók szakmai fejlődését támogatják az oktatás minőségének fejlesztése és megújítása érdekében.

4. Felnőttoktatási munkatársak mobilitása

Következő határidő: 2018.02.01.

A pályázattípus célja a felnőtt tanulás területén dolgozók szakmai fejlődésének támogatása a tanítás, képzés és ifjúsági munka minőségének fejlesztése és megújítása érdekében.

5. Ifjúsági cserék

Következő határidő: 2018.02.15.

Az ifjúsági csereprogramok lehetővé teszik, hogy legalább két különböző országból származó fiatalok találkozzanak, és legfeljebb 21 napot együtt töltsenek.

6. Ifjúságsegítők mobilitása

Következő határidő: 2018.02.15.

Képzés és hálózatépítés ifjúságsegítőknek, melynek célja a minőségfejlesztés támogatása az ifjúsági munka területén, különösen az ifjúsági szervezetek és/vagy az egyéb érintett szereplők közötti szorosabb együttműködés révén.

7. Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) – Önkéntesség külföldön

Következő határidő: 2018.02.15.

Az Erasmus+ lehetővé teszi, hogy a 17–30 éves fiatalok legfeljebb 12 hónapos önkéntes tevékenységet végezzenek külföldön.

Önkéntesként egy társadalmilag hasznos, nonprofit szervezetnél dolgozhatnak a fiatalok. Az önkéntesség időtartama hosszú távú projekt esetén minimum 2 hónap, maximum 12 hónap, rövidtávú projekt esetén pedig minimum két hét és maximum 2 hónap. Több terület közül lehet választani: ilyenek például az ifjúsági- és gyerekprogramok, a szociális terület, a kultúra, művészetek, környezetvédelem vagy a sport.

Az Európai Unió anyagi támogatást nyújt az önkéntes szolgálat megvalósításához az Erasmus+ programban pályázat útján: átalányösszeget határoz meg a projekt lebonyolítására, az útiköltségre, a szállásra, ellátásra, biztosításra, nyelvi felkészítésre és zsebpénzre.

8. Szakképzési mobilitási tanúsítvány

Következő határidő: 2018.05.17.

Azok az intézmények, amelyek jelentős sikereket tudnak felmutatni a szakképzésben tanulók és dolgozók magas színvonalú mobilitásának szervezésében, szakképzési mobilitási tanúsítványt nyerhetnek az Erasmus+ programban. Ennek előnye, hogy a tanúsítvánnyal rendelkező intézmények az elnyerést követő évtől a teljes programszakasz végéig (2020-ig) egyszerűsített formában pályázzanak szakképzési mobilitási tevékenységekre.

Amennyiben valamelyik pályázati kategória felkelti érdeklődést, kérjük töltse ki a Kommunikációs űrlapot és munkatársaink felveszik Önökkel a kapcsolatot.

Abban az esetben is várjuk megkeresésüket, ha mát az adott pályázati kategória idei beadási határidejéről lemaradtak. Az együttgondolkodásunk eredménye lehet, hogy a következő évben meghirdetésre kerülő pályázati kiírásra nagy eséllyel pályázzanak.

Arbor Talent, ahol a tehetség találkozik a lehetőséggel.

Ossza meg az ismerőseivel!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top

Üdvözlöm!
Kertész Gábor vagyok!

Ha úgy érzi bármilyen területen szakmai segítségre van szüksége, az alábbi űrlapon vegye fel velünk a kapcsolatot.

Arbor Talent Kft.