Erasmus+ pályázati lehetőségek

Erasmus+ pályázati lehetőségek

Az Erasmus+ Program az idén is várja azok jelentkezését, akik az oktatás, képzés, ifjúságügy területén aktív szervezetek és az alábbi területeken terveznek projektet megvalósítani:

1. Szakképzésben tanuló diákok mobilitása

Következő beadási határidő: 2018.02.01.

A pályázattípus célja a szakképzésben tanuló diákok támogatása mobilitási projektekben való részvételen keresztül. A pályázók köre a szakképzés területén működő köz- vagy magánintézmények.

2. Szakképzési munkatársak mobilitása

Következő határidő: 2018.02.01.

A pályázattípus célja az oktatásban, képzésben és ifjúsági területen dolgozók szakmai fejlődésének támogatása mobilitási projektek megvalósításán keresztül.

3. Köznevelési intézmények munkatársainak mobilitása

Következő határidő: 2018.02.01.

Ebben a pályázati kategóriában a köznevelési intézményben dolgozók szakmai fejlődését támogatják az oktatás minőségének fejlesztése és megújítása érdekében.

4. Felnőttoktatási munkatársak mobilitása

Következő határidő: 2018.02.01.

A pályázattípus célja a felnőtt tanulás területén dolgozók szakmai fejlődésének támogatása a tanítás, képzés és ifjúsági munka minőségének fejlesztése és megújítása érdekében.

5. Ifjúsági cserék

Következő határidő: 2018.02.15.

Az ifjúsági csereprogramok lehetővé teszik, hogy legalább két különböző országból származó fiatalok találkozzanak, és legfeljebb 21 napot együtt töltsenek.

6. Ifjúságsegítők mobilitása

Következő határidő: 2018.02.15.

Képzés és hálózatépítés ifjúságsegítőknek, melynek célja a minőségfejlesztés támogatása az ifjúsági munka területén, különösen az ifjúsági szervezetek és/vagy az egyéb érintett szereplők közötti szorosabb együttműködés révén.

7. Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) – Önkéntesség külföldön

Következő határidő: 2018.02.15.

Az Erasmus+ lehetővé teszi, hogy a 17–30 éves fiatalok legfeljebb 12 hónapos önkéntes tevékenységet végezzenek külföldön.

Önkéntesként egy társadalmilag hasznos, nonprofit szervezetnél dolgozhatnak a fiatalok. Az önkéntesség időtartama hosszú távú projekt esetén minimum 2 hónap, maximum 12 hónap, rövidtávú projekt esetén pedig minimum két hét és maximum 2 hónap. Több terület közül lehet választani: ilyenek például az ifjúsági- és gyerekprogramok, a szociális terület, a kultúra, művészetek, környezetvédelem vagy a sport.

Az Európai Unió anyagi támogatást nyújt az önkéntes szolgálat megvalósításához az Erasmus+ programban pályázat útján: átalányösszeget határoz meg a projekt lebonyolítására, az útiköltségre, a szállásra, ellátásra, biztosításra, nyelvi felkészítésre és zsebpénzre.

8. Szakképzési mobilitási tanúsítvány

Következő határidő: 2018.05.17.

Azok az intézmények, amelyek jelentős sikereket tudnak felmutatni a szakképzésben tanulók és dolgozók magas színvonalú mobilitásának szervezésében, szakképzési mobilitási tanúsítványt nyerhetnek az Erasmus+ programban. Ennek előnye, hogy a tanúsítvánnyal rendelkező intézmények az elnyerést követő évtől a teljes programszakasz végéig (2020-ig) egyszerűsített formában pályázzanak szakképzési mobilitási tevékenységekre.

Amennyiben valamelyik pályázati kategória felkelti érdeklődést, kérjük töltse ki a Kommunikációs űrlapot és munkatársaink felveszik Önökkel a kapcsolatot.

Abban az esetben is várjuk megkeresésüket, ha mát az adott pályázati kategória idei beadási határidejéről lemaradtak. Az együttgondolkodásunk eredménye lehet, hogy a következő évben meghirdetésre kerülő pályázati kiírásra nagy eséllyel pályázzanak.

Arbor Talent, ahol a tehetség találkozik a lehetőséggel.

Ossza meg az ismerőseivel!

Facebook
Twitter
LinkedIn