Indul az új Erasmus+ program!

Az Európai Bizottság 2021. március 25-én elfogadta az Erasmus+ 2021-27 első évének munkaprogramját. A teljes programozási időszak költségvetése 26,2 milliárd euró, amely lényeges növekedés az előző programozási időszak költségvetéséhez képest (14,7 mrd euró). 

A költségvetés nagyjából 70%-át mobilitási projektekre szánják: külföldi képzések, szakmai gyakorlatok, személyzeti mobilitás az oktatás és képzés, valamint az ifjúság területén. A mobilitási projektek mellett az EU támogatja együttműködési partnerségek létrehozását. 

A program főbb jellemzői a következők:

  • Inkluzív Erasmus+: a kevesebb lehetőséggel rendelkező emberek nagyobb mértékű támogatása, beleértve a kisebb szervezeteknek, intézményeknek megnyíló új lehetőséget is: a kis léptékű projekteket. 
  • Digitális Erasmus+: a Digitális oktatási akcióprogrammal összhangban az oktatás és képzés digitális átalakulásának támogatása.
  • Zöld Erasmus+: a projektek megvalósítása során a zöld eszközök (pl kevésbé környezetkárosító közlekedési eszközök) támogatása, környezetvédelmi témákban elkötelezett projektek támogatása.
  • Erasmus+ a fiataloknak: a DiscoverEU programon keresztül, valamint új pályázati lehetőségekkel az ifjúság területén. 

Pályázati határidők:

  • Mobilitási projektek esetében 2021. május 11.
  • Együttműködési partnerségek esetében 2021. május 20. 

Pályázna az új Erasmus+ programban? Keressen bizalommal az info@arbortalent.hu e-mail címen! 

Segítünk a pályázat elkészítésében, partnerkeresésben, illetve a projekt megvalósításában. 

Ossza meg az ismerőseivel!

Facebook
Twitter
LinkedIn