Mesterségem címere: jelmezkészítő

Sokszor írtunk már nektek a boldog és elégedett csoportjainkról, melyeket az Erasmus+ KA1 Szakképzési mobilitás programjának keretében fogadunk, de ez most, ígérjük, valami kivételes lesz.

Az a számunkra is új helyzet állt elő ugyanis, hogy egy tanulót fogadtunk csak, de semmivel sem kevesebb sikerrel, sőt! Chiara

Németországból érkezett hozzánk és Szolnokon volt szerencséje eltölteni pár hetet. Szakmai gyakorlatát egy elismert és családias jelmeztervező és jelmezkészítő cégnél töltötte, ahol nagy szeretettel fogadták és ahonnan, barátságos természete és lelkesedése miatt, csak nehezen engedték el.

Mentora nagyon tehetségesnek tartja Chiarát, aki pontos és megbízható csapattag volt és munkája során csak kisebb korrekciókra, útmutatásra volt szükség. A szoknyákon és nadrágokon kívül fűzőt is készített, ami számára is egy új élmény volt. Ki tudja, legközelebb majd pont az ő alkotásait láthatjuk a helyi színház színészein és színésznőin?

Annyi biztos, hogy a gyakornoki helynek és Chiarának nagy kaland volt az utóbbi időszak: egy munkahely számára mindig tanulási lehetőség, ha egy külföldi nebuló érkezik hozzájuk, a külföldi diákok pedig rengeteg újdonsággal és kihívással szembesülhet a gyakornoki idő alatt: más munkakultúra, ízek, utcák, nyelv és jelmezkészítői fortélyok.

Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a lehetőség és intézményének tanulóit szeretné hasonló élménnyel gazdagítani, forduljon hozzánk bizalommal. A szakképzés minden területéről küldünk és fogadunk diákokat és elhivatottan dolgozunk azon, hogy a külföldön eltöltött gyakorlat szakmailag hasznos legyen és örök emlék.

Ossza meg az ismerőseivel!

Facebook
Twitter
LinkedIn