Eljött a KKV-k ideje: újabb elérhető források a magyar vállalkozásoknak

Eljött a KKV-k ideje: újabb elérhető források a magyar vállalkozásoknak

2021-től 2027-ig újabb pályázati ciklus köszönt be az Európai Unió életében ez pedig az itthon is elérhető pályázatok számának növekedését jelenti. A teljes keretről még folynak Brüsszellel a tárgyalások, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztérium

(ITM) egyelőre nem szeretne a pályázati források nagyságáról számokat mondani.

Mivel a KKV-k szerves részét és gerincét képzik a magyar gazdaságnak és erőteljes munkáltatói szerepet is betöltenek, ebben a ciklusban kiemelt figyelmet kapnak. Részben a koronavírussal kapcsolatos károk enyhítésére, részben pedig a további fejlesztésekre ismét lehetőség lesz olyan ún.

tömegpályázatokban is részt venni. A „tömegpályázat” olyan forma, amelyeket negyedévente hirdetnek meg, és ezekről jellemzően 3-4 hónap alatt döntések is születnek.

A hivatalos tájékoztatás szerint a pályázatok nem a hagyományos rendszer szerint fognak működni, nem kell külön eszközre, foglalkoztatásra, digitalizációra, energiahatékonyságra, képzésre és más fejlesztési célokra pályázni, hanem csak magára a beruházásra, amelyhez – a felsorolt – szakmai részek tartoznak. Lesznek továbbá ún. kiválósági pályázatok. Ezek esetében, ha valaki vállalja, hogy az elkövetkező két évben a hozzáadott értékét 20, 30, 40, 50, illetve 60 százalékkal növeli, akkor pályázatát 4-6 hónap alatt elbírálva forrásokhoz tud jutni, de már a pályázat beadásakor meg tudja kezdeni a beruházást.

A pályázatok „transformers” pályázatok lesznek, ami azt jelenti, hogy a támogatói összeget a támogatói okirat kiállítása után egyben odaadják a vállalkozásoknak, egyelőre hitel formájában, és amint teljesülnek a feltételek, a finanszírozás vissza nem térítendő támogatássá alakul.

Amennyiben a fenti információk felkeltették érdeklődését, de nem tudja hogyan induljon el, keressen minket bizalommal az info@arbortalent.hu e-mail címen és mi segítünk!

Ossza meg az ismerőseivel!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top

Üdvözlöm!
Kertész Gábor vagyok!

Ha úgy érzi bármilyen területen szakmai segítségre van szüksége, az alábbi űrlapon vegye fel velünk a kapcsolatot.

Arbor Talent Kft.