Idén 10 éves a Fiatal vállalkozóknak szóló Erasmus program

Vállalkozz, legyél bátor- ez a szemléletmód járja át az európai fiatalok életét és ez alakítja a jelenlegi oktatás- és ifjúságpolitikát. Talán nem is csoda, hogy a csapból is ez folyik, hiszen ez a lehetőség is, az Erasmus+ többi programjával együtt karöltve, elérhető minden fiatal számára, aki egyedi ötleteit tovább fejlesztve a saját útját szeretné járni.

A program lényege, hogy átgondolt üzleti terveddel pályázhatsz egy rövidtávú szakmai ösztöndíjra az EU valamely országában, hogy ott egy általad választott cégnél elleshesd a jógyakorlatokat. Jogos a kérdés, hogy ez a fogadó munkahelyeknek miért éri meg? Minden hosszútávon gondolkodó cég számára fontos a vérfrissítés, új gondolatok, módszerek megismerése, közös gondolkodás egy külsős részvételével, aki lehet éppen te leszel, és lehet, hogy a te megoldásaid által akár a program utáni, további közös együttműködésre is sor kerülhet. A tapasztalatcsere segítheti az új vállalkozásodat, segíthet elkerülni a buktatókat, vagy éppen segíthet abban, hogyan fejleszd tovább az üzleted.

Jó hír, hogy nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod, hiszen ebben a programtípusban is elérhetőek megélhetési és kiutazási támogatások. Kattints IDE a részletekert, követelményekért és vágj bele még ma! Ha bármi kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal, mi segítünk az álmaid megvalósításában és céljaid elérésében.

Ossza meg az ismerőseivel!

Facebook
Twitter
LinkedIn