¡Viva España! – Diákok szakmai gyakorlata Spanyolországban

Az eddigi, talán leginkább szívünkhöz közelálló projektünkről írunk most nektek egy rövid élménybeszámolót: 6 magyar diákot küldtünk ki Spanyolországba, hogy ott megismerkedjenek a mediterrán munkakultúrával és egy kicsit kimozduljanak a komfortzónájukból.

Az iskola diákjai izgatottan várták azt a 3 hetet, amit Spanyolország egyik legnagyobb városában tölthettek el. Nem csak ők izgultak, de mi is: ez volt az iskola legelső nemzetközi projektje, amiben végig segíthettünk nekik és felkészíthettük őket a nagy útra és a kihívásokra.

3 kertészeti tanuló és 3 bolti eladó fiatal álmosan, de kíváncsian landolt a hosszú repülőút után. Mindannyian először repültek és először voltak külföldön. Igyekeztünk számukra olyan gyakorlati helyeket választani, amiben a családias légkör meghatározó, a mentorok pedig személy szerint odafigyelhettek rájuk. Speciális tanulási igényeiknek megfelelően segítették őket a beilleszkedésben: nemcsak a munkahelyen, de a városban is. Tengerpart, friss levegő, megannyi múzeum és végtelen passzázs: a gyakorlat mellett a fiataloknak volt ideje felfedezni a környéket is.

A kezdeti lámpalázuk is gyorsan elmúlt: a kertészet, illetve a helyi élelmiszer bolt alkalmazottai és a munkatársak igazi spanyolos jókedvvel fogadták őket és készségesen válaszoltak minden kérdésre. Spanyolul, angolul, vagy éppen mutogatással- ahogy éppen adódott. Honvágyuk is mérséklődött pár nap után, miután megszokták a helyi jellegzetes ízeket, utcákat és megismerkedtek az írott és íratlan szabályokkal.

A kertészeti tanulók új növénytípusokkal és eljárásokkal ismerkedhettek meg, a bolti eladó diákok pedig új termékekkel, termékelhelyezési trükkökkel illetve olyan kommunikációs technikákkal, amikkel a vevői elégedettséget növelhetik. 3 hét után visszatérve lelkesen mesélték osztálytársaiknak az emlékeket és megosztották szaktanáraikkal a kint szerzett tapasztalataikat.

A mobilitás sikerén felbuzdulva pedig reményeink szerint jövőre újabb diákokkal és tanárok szakmai útjának megszervezésével folytatjuk a közös munkát!

Ossza meg az ismerőseivel!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll to Top

Üdvözlöm!
Kertész Gábor vagyok!

Ha úgy érzi bármilyen területen szakmai segítségre van szüksége, az alábbi űrlapon vegye fel velünk a kapcsolatot.

Arbor Talent Kft.